Babberich

Wie van rust, ruimte en natuur houdt, komt in het vakantiedorp Babberich (gemeente Zevenaar) volledig aan zijn trekken.

Wandelen en fietsen

In Babberich treft u een goedmoedige, gastvrije bevolking. Fabrieksschoorstenen en industrie zijn er niet, wel een gezonde buitenlucht. Plus een ideale omgeving voor prachtige wandel- of fietstochten (bijvoorbeeld het knooppuntennetwerk).

Babberichse Bos en Halsaf

En dan is er nog het Babberichse Bos met het Kasteel ‘Halsaf', direct naast de camping gelegen. De merkwaardige naam ‘Halsaf’ is te danken aan een oude legende. Lees hieronder het verhaal.

De oude legende

Toen de kasteelheer en zijn familie een keer op reis waren, bleef alleen de dienstmeid achter om de zaken in het oog te houden. Op een avond probeerde een zestal bandieten het kasteel binnen te komen, door een kelderraam te forceren. Het was hun bedoeling zich te verrijken aan de juwelen van de kasteelvrouw.

De dappere en -gelukkig ook nog- wakkere dienstmeid merkte dit. Zij nam een zwaard en verschanste zich achter het kelderraam. Toen de eerste rover het hoofd door het raampje stak, hakte ze met een machtige zwaai van het zwaard het hoofd van het lichaam af, waarna ze haar slachtoffer naar binnen trok. Met zware stem riep zij de volgende, die daarna hetzelfde lot onderging. Alle rovers volgden en sindsdien wordt het kasteel ‘Halsaf’ (hals-af) genoemd.

Naar beweerd wordt, is het kelderraam nooit gerepareerd en is het zwaard nog altijd in het kasteel te zien.

Uit in Babberich
In het dorp vindt u gezellige cafés en cafetaria’s. In en om Babberich treft u bovendien een groot aantal restaurants (waaronder een pannenkoekenhuis op loopafstand), waar het heerlijk eten is en....de prijzen echt betaalbaar zijn.

Voor meer informatie over de regio zie de website van de gemeente Zevenaar.

- Rivo Torto – Babberich: 0 km (het dorp begint aan het einde van de weg)

Reserveren

Wilt U uw vakantie direct online boeken. S.v.p. reserveringsformulier invullen en op reserveren drukken

Direct reserveren

Camping Rivo Torto

T:
F:
E:
+31 (0)316 247332
+31 (0)316 246628
cees@rivotorto.nl