Zevenaar

Al meer dan 525 jaar heeft Zevenaar stadsrechten. Toch heeft Zevenaar niet altijd tot Nederland behoord. Tot in de 19e eeuw was de stad dan weer Duits, dan weer Nederlands bezit. Die sporen zijn nog altijd zichtbaar.

Bezienswaardigheden

Een bezoek aan de 15e eeuwse Nederlands-hervormde kerk is zeker de moeite waard. De kerk is de oudste NH kerk van Nederland en heeft nog altijd prachtig 17e eeuws meubilair. Ook in het centrum ligt het Huis Sevenaer, met op eigen terrein een echte Stadsbrouwerij en zelfs een Landgoedwinkel met groenten uit eigen tuin en biologische producten. Ook de 5 hectare grote botanische tuin ‘Gimbornhof’, vlakbij het centrum, is een bezoek waard. Het gemeentehuis van Zevenaar is een fraai voorbeeld van moderne architectuur.

Musea

Het Liemers Museum (Kerkstraat 16) is ook in Zevenaar gevestigd. Dit is een verrassend streekmuseum, waar alles over de streek te vinden is. Zoals tentoonstellingen en vaste collecties over het leven en werken van de streekbewoners door de eeuwen heen. Ook het Schuttersmuseum is tegenwoordig in het Liemers Museum te vinden. Net zoals de VVV, direct bij de ingang van het museum.

Winkelen

Als koopcentrum van de Liemers telt Zevenaar een grote verscheidenheid aan winkels. Meer dan 200 in totaal! Van supermarkten tot allerlei leuke gezellige, kleine en grote winkels. Iedere vrijdagmiddag en –avond is er markt op het Raadhuisplein. Het volledige winkelaanbod vindt u op de website van Zevenaar De Stad In!

Uit in Zevenaar

Het winkelen kunt u combineren met terrasbezoek of een avondje uit. Zevenaar heeft naast een groot aantal restaurants een bioscoop, filmhuis en theater (Musiater) . Zin in een dagactiviteit? Regelmatig zijn er in het weekend speciale activiteiten. Van het Jazzfestival met Pinksteren en het Country & Westernfestival in de zomer tot braderieën in het voorjaar en rond Kerst. Het programma vindt u op de website van Zevenaar De Stad In!

Parkeren

Over uw auto hoeft u zich overigens geen zorgen te maken. Er zijn verschillende parkeerterreinen dichtbij het centrum (niet gratis) en op het Masiusplein parkeert u in een ondergrondse parkeergarage. Als u de parkeergarage uitkomt, stapt u zo het winkelhart in.

Handige websites

Voor meer informatie over de regio zie de website van de VVV van Zevenaar.

- Rivo Torto – Zevenaar: 5 km

Reserveren

Wilt U uw vakantie direct online boeken. S.v.p. reserveringsformulier invullen en op reserveren drukken

Direct reserveren

Camping Rivo Torto

T:
F:
E:
+31 (0)316 247332
+31 (0)316 246628
cees@rivotorto.nl