Lobith

Het dorp Lobith is ontstaan in 1347. De markt vormt het centrum van het dorp. Lobith geniet vooral bekendheid vanwege de geweldige watersportfaciliteiten.

Warenmarkt

Iedere vrijdagmorgen is in Lobith een warenmarkt. Rondom de markt vindt u het gemeentehuis, een supermarkt en diverse andere winkels. Maar ook de openbare bibliotheek, een aantal horecagelegenheden, het schilderachtige Nederlands-hervormde kerkje en de statige Rooms Katholieke kerk.

Eldorado voor watersporters

Hoe klein het dorp Lobith ook is, het is wel een waar eldorado voor de watersportliefhebber. Het uitgebreide watersportcentrum de Byland biedt alle  mogelijkheden om te zwemmen, vissen en windsurfen.

Buurtdorp Tolkamer

Een bezoek aan Lobith is goed te combineren met een bezoek aan Tolkamer. Een kleiner dorp, maar met een aantrekkelijke kade. Hier kunt u flaneren, een ijsje eten en onderwijl genieten van de Rijn.

De Rijn in Nederland

Tegelijkertijd een misverstand ontkrachten? Vaak wordt gezegd dat de Rijn in Lobith ons land binnenkomt. In Lobith merkt u dat dit niet zo is. De Rijn komt iets verderop, in Spijk, ons land binnen. Rijd of fiets een stukje door en u ontdekt de eerste kilometers die deze drukbevaren rivier door Nederland aflegt.

Handige website

Voor meer informatie over de regio zie de website van de VVV van Arnhem en Nijmegen.

- Rivo Torto – Lobith: 8,2 km

Reserveren

Wilt U uw vakantie direct online boeken. S.v.p. reserveringsformulier invullen en op reserveren drukken

Direct reserveren

Camping Rivo Torto

T:
F:
E:
+31 (0)316 247332
+31 (0)316 246628
cees@rivotorto.nl