Doesburg

Doesburg is één van de zeven Hanzesteden aan de IJssel. De stad heeft een historisch centrum met talrijke fraai gerestaureerde monumenten.

Mosterdstad

De Hanzestad Doesburg heeft vooral bekendheid gekregen als ‘mosterdstad’. Veel toeristen bezoeken jaarlijks de Doesburgsche Mosterdfabriek annex museum. En eerlijk is eerlijk: de Doesburgse Mosterd is zeker het proeven waard (en een onmisbaar souvenir)!

Musea

Maar Doesburg is veel meer dan alleen mosterd. Want ook het Société Musée Lalique Pays Bas is in deze Hanzenstad gevestigd. Dit is één van de drie musea ter wereld die gewijd is aan René Lalique, de wereldberoemde kunstenaar van de juwelen- en glaskunst.

Daarnaast kunt u een bezoek brengen aan het kleine, maar aantrekkelijke Streekmuseum De Roode Tooren, het Museum De Maurits 1940-1945 of het Fruitmuseum/Museumtuin 't Olde Ras. Ook is in Doesburg het unieke Elvis Presley café-museum (Kings-Place) te vinden.

Bezienswaardigheden

Midden in de stad rijst fier de toren van de Grote of Martinikerk. Op de Paardenmarkt ligt een kruidentuin, die gratis te bezichtigen is. U kunt ook heerlijk wandelen over de IJsselkade en even op een bank uitrusten en eindeloos genieten van het uitzicht over de prachtige IJssel en de Veluwezoom.

Actief de historie verkennen

Ook voor wie van actie houdt, heeft Doesburg genoeg te bieden! U kunt bijvoorbeeld de toren van de Martinikerk beklimmen (geopend van mei t/m september). Of onder leiding van een deskundige stadsgids een stadswandeling maken door de historische binnenstad. Het is zelfs mogelijk om met Charlotte Colenbrander de stadstour te doen; een handelsvrouwe uit het Doesburg van rond 1900.

En wat dacht u ervan om met een groep een steptocht door Doesburg en omgeving te maken? Of te varen met een sloep over de Oude IJssel? Abseilen in de Martinitoren kan trouwens ook!

Activititeiten en evenementen

Doesburgse Hanzefeesten

De Doesburgse Hanzefeesten is een jaarlijks evenement, dat meestal wordt gehouden op de tweede zaterdag in juni. Het is een Middeleeuws spektakel in de historische binnenstad van Doesburg. U kunt genieten van muziek, dans, oude ambachten, workshops en historische kledij. De dag wordt afgesloten met een parade. Kijk voor meer info op de website van de Doesburgse Hanzefeesten.

Doesburg Binnenste Buiten

Een ander bekend evenement is Doesburg Binnenste Buiten, in de tweede volle week van juli. Een groots evenement voor jong en oud met straattheater, muziek, dans, dweilorkesten en tal van activiteiten. Het historische centrum van de Hanzestad Doesburg biedt een uniek decor aan dit vierdaagse feest. Het programma is verkrijgbaar bij de VVV (adres: Kerkstraat 6, 6981 CM Doesburg). Kijk voor meer info op de website van Doesburg Binnenste Buiten.

Handige websites

 

- Rivo Torto – Doesburg: 21 km 

Reserveren

Wilt U uw vakantie direct online boeken. S.v.p. reserveringsformulier invullen en op reserveren drukken

Direct reserveren

Camping Rivo Torto

T:
F:
E:
+31 (0)316 247332
+31 (0)316 246628
cees@rivotorto.nl