Montferland

De gemeente Montferland ligt pal aan de Duitse grens en is een ware ontdekking! Groen, afwisselend en volop historie. Typisch Montferland zijn de kleine dorpjes die verscholen liggen tussen de heuvels, bossen en akkerland. Montferland is ook het begin van de Achterhoek.

Didam

‘s-Heerenberg en Didam zijn de levendige centra van het Montferland-gebied. Maar ook de tien andere dorpjes zijn zeker een bezoek waard. Didam is een karakteristiek plaatsje, als het ware gebouwd rondom de majestueuze, Nederrijns-Gotische Lieve Vrouwenkerk uit de 15e eeuw. In Didam kunt u prima terecht voor uw boodschappen of voor een kopje koffie op het terras. In juli is de Schuttersbogenroute een bijzondere belevenis, die u alleen in Didam meemaakt!

- Rivo Torto – Didam: 5,5 km 

 

’s-Heerenberg

’s-Heerenberg wordt ook wel ‘Juweel van een stad’ genoemd. Het historische stadje kreeg op 8 september 1379 stadsrechten van Willem I, graaf van Den Bergh. Veel van de historische locaties zijn nog altijd te bezichtigen.

Kasteel Huis Bergh

Zoals Kasteel Huis Bergh. De dikke kasteelmuren en stadswal spreken tot de verbeelding. En dat geldt ook voor de kunstschatten die in deze stokoude burcht zijn opgeslagen. Huis Bergh is dagelijks geopend voor publiek. Speciaal voor de kinderen is er regelmatig een kinderprogramma.

Gouden Handen

Verder vallen in ‘s-Heerenberg het voormalig kloostercomplex Gouden Handen, het Muntgebouw en parkbos De Plantage in het oog. De toeristische voorzieningen (fietsverhuur, VVV, bowling, wandeltochten, paarrijden) zijn eveneens goed geregeld. Kortom, in ’s-Heerenberg zijn er mogelijkheden te over.

- Rivo Torto – ‘s-Heerenberg: 13,2 km 

Fietsen

Per fiets kunt u het Montferland op uw gemak verkennen. Er zijn veel mogelijkheden:

Knooppuntennetwerk

Stippel bijvoorbeeld een route uit via het knooppuntennetwerk. Sinds begin 2009 heeft ook de Achterhoek een knooppuntennetwerk. Het netwerk van de Achterhoek sluit aan op die van de Veluwe, Twente en Arnhem-Nijmegen.

Rondjes Montferland

Kies een van de Rondjes Montferland. Dit zijn vlakke routes, variërend van 17 tot 27 kilometer. Een aantal kant-en-klare routes zijn daarnaast gebundeld in een boekje. Deze is verkrijgbaar bij de VVV Montferland (adres: Hof van Bergh, Poortwachterhuisje, ’s-Heerenberg).

Mountainbikeroute

Voor de sportieve fietser is er dé mountainbikeroute beschikbaar, met één van de hoogste classificaties van Nederland.

Wandelen

De Montferlandse bossen (ruim 2.200 hectare groot!) zijn prachtig en zeker de moeite waard voor een wandeling. In de bossen is keuze uit 11 gemarkeerde wandelroutes, variërend van 2 tot 7 kilometer. Ook passeren twee lange afstandpaden het bos, namelijk het Pieterpad en het Noaberpad. Voor een langere wandeling zijn er ook nog Nordic Walkingroutes beschikbaar, tot wel 16 kilometer lang.

Paardrijden

In het Montferland zijn diverse ruiterroutes te vinden, uitgezet door Natuurmonumenten.


Zwemmen

Een mooi recreatiegebied is De Nevelhorst, met een waterplas, strand, ligweiden, speelvoorzieningen, duikplatform, parkeerplaatsen, fietsenstalling, toiletten en een verkooppunt. Het adres: Nevelhorstpad 2, 6941RE Didam.

 

Overigens is het ook lekker wandelen bij de Nevelhorst. U vindt er onder andere een Laarzenpad, speciaal voor de liefhebber. Het gebied staat bekend om het grote aantal reeën die u daar kunt zien. Ook kunt u er tegen schemeringstijd bevers tegenkomen.

 

Handige websites

Reserveren

Wilt U uw vakantie direct online boeken. S.v.p. reserveringsformulier invullen en op reserveren drukken

Direct reserveren

Camping Rivo Torto

T:
F:
E:
+31 (0)316 247332
+31 (0)316 246628
cees@rivotorto.nl